Thermo-beschermingshoes Ø50x100

€ 7,95
Productcode: 102103
Bruto gewicht: 0,40 Kg
Omschrijving
Deze beschermhoes is gemaakt van stevig vliesdoek en vormt een jas voor al uw mediterrane bomen en planten. De hoezen zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen. Een sterke combinatie bij gebruik van een warmtesnoer.

*Fleece kwaliteit 50 gr
*Boven- en onderin voorzien van aantrekkoord,zeer gemakkelijk om tussentijds te luchten
*Met rits
*Zuurstof en licht doorlatend
*Ideaal voor grote en middelgrote planten/bomen

Doorsnede 50cm
Hoogte 100cm

Waarvoor te gebruiken

De winter beschermingshoezen zijn te gebruiken voor vorstgevoelige planten met name de subtropische planten die in Nederland verkocht worden. Deze planten kunnen vaak een vorst niveau aan tot ± -10 graden vorst. Planten waarvan aangeven wordt dat deze geen vorstbestendigheid kennen dienen tijdig naar binnen gehaald te worden.

 

De winter bescherminghoezen worden vaak gebruikt voor Olijfbomen, Palmen en andere vorstgevoelige planten.
-De winter beschermhoes beschermt de boom tegen invloeden van wind en koude. Het is de combinatie van wind, kou en de zon die voor schade kan zorgen aan uw planten. Het is dan ook verstandig om de betreffende plant uit de luwte van de wind te plaatsten. Kortom de standplaats dient bij de aanplant al zorgvuldig bepaald te worden. Planten in buitenbakken zijn gevoeliger voor vorst dan de planten in de vaste grond en deze verdienen dan ook alle aandacht in een vorstperiode.

Voorbereiding:

Voordat de winterhoes wordt aangebracht dient er, afhankelijk van welke boom of plant, enige voorbereiding getroffen te worden. Bij palmen is het belangrijk dat de speer extra bescherming krijgt tegen vocht. De kroon kan over de speer heen samengebonden worden. Bij Olijven en vergelijkbare boomsoorten dienen scherpe delen beschermt of verwijdert te worden voor behoudt van de hoes.

Hoe breng ik de hoes aan:

  • Zorg dat u met minimaal 2 personen de winterhoes aanbrengt, op deze manier heeft u de optimale controle over de hoes.
  • Bij grote of brede planten en bomen is het verstandiger vooraf een zijde dicht te maken. De hoes een kleinstukje dicht ritsen dan koord aantrekken en het koord er omheen wikkelen voor een stevige afsluiting.
  • Nu kan de winter beschermhoes over de boom of plant getrokken worden.
  • Mocht de plant in een plantenbak staan kunt u de hoes ook proberen over de plantenbak te trekken. Een plantenbak dient wel voorzien te zijn van binnenisolatie. Is dit niet het geval dan is het isoleren van de bak aan de buitenzijde gewenst.
  • De Rits sluiten van boven naar beneden.
  • Koord aan de onderzijde goed aantrekken.
  • Wanneer de plant/boom niet beschut staat is het zeker raadzaam om de hoes extra te bespannen met touw zodat het doek onder spanning komt staan en waardoor het niet kan klapperen. Dit is natuurlijk zeker noodzakelijk bij harde windvlagen (zeker belangrijk voor de grote hoezen).

                                   Kooiweg 3                       5151BG                      Drunen                         Algemene voorwaarden

              Blijbuiten.nl is onderdeel van Hoveniersbedrijf van Oorschot | KVK: 18049623 | BTWnr: NL809113004B.01 | IBAN: NL02RABO0162620810