Gazon in de wintermaanden
De laatste maaibeurt voor het gras, valt deze nu in oktober of november. De groei van het gras wordt natuurlijk bepaalt door de temperatuur maar deze wil nog al eens verschillen per jaar. Wanneer er sprake is van een warme winter, wat wel eens voorkomt, dient het gras ook in de winter gemaaid te worden (In de praktijk zal dit echter wel meevallen). Toch is het zeker verstandig om het gras in oktober al wat langer te laten. Gras groeit wanneer het boven de 8 graden Celsius is.
De hoogte mag dan op 6cm gehouden worden, voor siergras kan het ook nog wel 5cm omdat siergras vaak minder belast wordt. Lang gras is sterker en geeft minderkans op wildgroei van klaver en mos.
Zorg daarna regelmatig dat het gras ontdaan wordt van afgevallen bladeren. Door het verteerde blad kan de grond sterk verzuren en kunnen slechte plekken in het gras ontstaan.
Strooi wat speciale kunstmest over het gazon om de kwaliteit van uw gazon zo hoog mogelijk te houden. Deze kunstmest los langzaam op zodat uw gazon continu voedingsstoffen ontvangt. Maai niet wanneer er de aankomende nacht vorst wordt voorspeld!

Sneeuw op het Gazon.
Wanneer het al even vriest en er valt sneeuw op uw gazon dan is dit geen probleem. Sneeuw is een isolator en beschermt uw gazon. Laat het gazon dan wel onberoerd, niet er op lopen en geen objecten plaatsen op het gazon. Belasting van het besneeuwde gazon zal uw gazon geen goed doen.

Valt er sneeuw op onbevroren grond dan is de sneeuw niet zo onschadelijk en kan de veroorzaker worden van een schimmelontwikkeling . Doordat het vocht nu door de sneeuwdeken tegengehouden wordt verkrijgt men een ideale omgeving voor een schimmelontwikkeling. Ook hier is dan lopen over het gazon niet raadzaam. Beter is dan om de sneeuw te verwijden met een sneeuwschep.

 

 

                                   Kooiweg 3                       5151BG                      Drunen                         Algemene voorwaarden

              Blijbuiten.nl is onderdeel van Hoveniersbedrijf van Oorschot | KVK: 18049623 | BTWnr: NL809113004B.01 | IBAN: NL02RABO0162620810