vijvers

De Vijver

Waarom een vijver nemen? Er moet onderhoud gepleegd worden om het water helder te houden en er moet een goede leefomgeving gecreërd worden voor de vissen en al het andere leven wat het vijverwater in belans houdt. Wederom een verantwoordelijkheid er bij!. Maar dit valt in het niet van wat een vijver u kan bieden. Wat is er nu mooier dan om een mooie zomerse dag bij een vijver te zitten. De rustgevende werking van een watervalletje of een waterstroompje,  het kijken naar leven in en om de vijver heen. Ook het  volgen van de vissen is fascinerend en natuurlijk het mooiste moment van de dag, het voeren van de vissen. Een vijver kan positief verslavend zijn, een weldoener in de tuin die zorgt voor het rustgevende gevoel na een werkdag of voor het  terugschakelen in het weekend.  Deze weldoener is echt niet alleen geschikt voor grote tuinen maar is zeker ook geschikt voor de kleinere tuinen. Vijvers zijn er in alle maten en soorten;  natuurlijke vijvers, moderne vijvers, kleine vijvers maar ook moerasvijvers met alleen planten.

Een Vijver is door u zelf aan te leggen wanneer u de juiste kennis heeft. Wanneer de vijver groter wordt en u wilt er een aantal grote vissen in houden wordt het wel wat ingewikkelder. Veel en grote vissen (ligt aan de soort) hebben andere eisen dan kleine vissen aan een vijver. Bijvoorbeeld wat voor reinigingssysteem er toegepast moet worden. Er zijn veel soorten reinigingssystemen, van kunstmatige filters tot natuurlijke systemen. Het aantal vissen bepaald bij natuurlijke filtersystemen ook de omvang van een vijver.

Bent u al enthousiast geworden door het bovenstaande verhaal , laat u goed informeren wat er allemaal bij komt kijken. Maak ook een duidelijke keuze wat voor type vijver u wilt hebben.  Aan deze keuze hangt ook vaak het type filtersysteem aan vast.  Maar een ding is zeker, u gaat nog meer genieten van u tuin.

Hoveniersbedrijf van Oorschot  is een specialist in aanleg en onderhoud van vijvers, deze ervaring gaat alweer 35 jaar terug. Mocht u er zelf niet uitkomen en wilt u toch een toch een specialist voor de uitvoering, bel dan voor informatie of een vrijblijvende offerte.
Hoveniersbedrijf van Oorschot, telefoon - 0416-382573 of 06-55308604. E-mailen kan natuurlijk ook naar info@oorschothovenier.nl

                                   Kooiweg 3                       5151BG                      Drunen                         Algemene voorwaarden

              Blijbuiten.nl is onderdeel van Hoveniersbedrijf van Oorschot | KVK: 18049623 | BTWnr: NL809113004B.01 | IBAN: NL02RABO0162620810